Hjem > Aktør > Fjellveterinæren > Våre tjenester


I dyrenes tjeneste - Vaktnummer: 48 08 95 91

Fjellveterinæren
Telefon: 480 89 591
E-post: fjellvetSPAMFILTER@gmail.com (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Storegutveien 19
3895 Edland, Vinje


Våre tjenester

Uansett om du er fastboende eller på besøk, er du og din firbente hjertelig velkommen til oss.

Hos Fjellveterinæren tilbyr vi en rekke ulike veterinærtjenester.

Vi har også gleden av å kunne tilby kiropraktikk for dyr. Kiropraktikk kan aldri erstatte nødvendig veterinærhjelp. Derimot kan denne behandlingsformen gi økt livskvalitet og helse, både alene og som tilleggsbehandling.

Målet hos oss er å finne ut hvordan vi best kan hjelpe pasienten, med deg på laget.

Akutt behandling

Som dyreeier kan du havne i den situasjonen at den firbeinte behøver raskest mulig hjelp.

Dette omfatter for eksempel sårskader, bittskader, sjokkutvikling, mageproblemer, huggormbitt og kuttskader fra stålkanter på ski.

De fleste vil kunne behandles her. Noen kan være så alvorlig skadet eller syke, at de må videre. Da tilbyr vår veterinær både smertelindring og nødvendig behandling. Jo raskere en kommer i gang med behandlingen, jo bedre er det for pasienten.

Avliving

Dessverre er denne tunge avgjørelsen et viktig ansvar for oss dyreeiere.

Enten du ønsker hjelp til å vurdere hvordan dyrets helse er, eller du trenger noen å rådføre deg med, er du velkommen til å kontakte oss.

For oss er det veldig viktig at denne stunden blir så stressfri og verdig som mulig for dere.

Fôringsveiledning

«Hva du spiser, er hva du blir». Fjellveterinæren har kvalitetsfôr som dekker behovene til både friske og syke dyr. Vet du at rett fôring forebygger sykdom? Ønsker du hjelp om dyret er overvektig?

Vi hjelper deg gjerne, velkommen innom om du har spørsmål. 

Frisør

Vi tilbyr klipp av hund og katt, dog ikke for utstilling. Det er viktig at dyr som har floker i pelsen, får hjelp. Katter bedøves ved behov.

Halthetsutredning

Målet for pasienter med endringer i bevegelse, er å finne grunnårsaken. Hvor sitter smerten? Hva er problemet? Hva er den optimale løsningen for dyret og deg?

Om den firbeinte har smerter i rygg eller nakke, kan dette gi halthet. Vår veterinær får gode resultater ved å kombinere veterinærfaget med kiropraktikk. Der er sjelden det bare gis smertestillende og hvile.

Hudutreding

Har dyret ditt hudproblemer brukes en elimineringsstrategi, der de vanligste diagnosene utelukkes først. Får å gjøre et godt arbeid med en hudpasient, kreves mye tid. En hudpasient blir dermed en utredningspasient.

Id-merking

ID-merking gjør at kjæledyr som har kommet på avveie, kan komme tilbake til sin eier. Både politi, redningstjeneste og veterinærer kan kontakte eieren. Dermed kan du kontaktes raskere, om dyret trenger veterinærhjelp.

Indremedisinsk utredninger

En rekke diffuse problemer som økt tørst, hårtap, vektforandringer og trøtthet kan skyldes sykdommer som krever mer arbeid for å kunne fastslå grunnen. Ofte inkluderer dette en nøye klinisk undersøkelse, blodprøver, urinanalyse og ultralyd.

Kiropraktikk

Vår veterinær, Oddrun Runde, har bestått eksamen fra Interational Veterinary Chiropractic Assosiation IVCA. Hun er veldig takknemlig og glad for å få jobbe med dette.

Kirurgi

Vi utfører rutinemessige inngrep som fjerning av nydannelser, sying av sårskader, og nødvendig behandling av kloskader. Vi steriliserer og kastrerer katter, samt kastrerer hannhunder og hannkaniner. Benkirurgi henvises videre.

Laboratorium

Vi gjør mikroskopundersøkelser, samt urinanalyser. Blodprøver videresendes foreløpig. Vi bruker kjente laboratorier i Norge, England, Sverige og Tyskland etter behov.

Mykdelskirurgi

Tilbys etter nærmere avtale og vurdering av pasient. Inkluderer å ta vevsprøver som sendes til analyse.

Poliklinikk

Herunder faller helsekontroller, vaksinering, og kloklipping. Også pass og ormekurer for utenlandsreiser, faller under poliklinikk. Det er i utgangspunktet satt av 20 min til en slik konsultasjon. Her inkluderes en grundig helsekontroll. Ved behov anbefales lengre tid.

Resepter

Som registrert kunde hos oss, ringer vi inn resepter dit du ønsker det.

Dette gjelder igangsatte behandlinger, eller der prøvesvar foreligger. Det finnes dessverre ikke E-resept for dyr ennå.

Ultralyd

Denne undersøkelsen bidrar med tilleggsinformasjon, som vurderes opp mot andre funn hos pasienten. Spesifikt tilbys drektighetskontroller. Antall foster kan ikke angis eksakt.

Vaksiner

Ved å vaksinere dyret ditt, reduserer du smittepress og bidrar til å forhindre utbrudd av ofte dødelige sykdommer.

Om dyret ditt skulle bli smittet, vil sykdommen bli mye mildere enn uten vaksinens beskyttelse.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.