Hjem > Aktør > Haukelifjell skisenter > Langrenn


Vågslid - på solsida av Haukelifjell!

Haukelifjell skisenter
Telefon: + 47 35 07 05 55
E-post: postSPAMFILTER@haukelifjell.com (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Vågslid, 3895 Edland.
Org nr: 988 453 404

Haukelifjell Booking:
+47 95 18 30 04
booking@haukelifjell.com


Langrenn

Langrenn

Haukelirenntraseèn vart køyrt opp 11.april Ein kan gå frå Haukelifjell Skisenter mot Haukeliseter og tilbake via Vijernuten- ei flott løype på totalt ca 32 km.

Gjer merksam på at høgfjellsløypene blir køyrt kun om veret tillet det. Vind og dårleg sikt kan medføre at prepping på høgfjellet vert nedprioritert. Det vert ved stort sett alle vertilhøve køyrt løyper over vassdraget mot Fossen-omtådet.

Ljosløypa frå Arbuvollen til Vågslidtun hotell vert flittig nytta og er eit flott alternativ for dei som har vore i bakken på dagen.

Her finn du oppdatert preppe-informasjon om langrennsløypene på Haukelifjell

God Tur!

Løypekart får du kjøpt på turiststadene.

65 km oppkjørte løyper

Haukelifjell / Vågslid tilbyr ca 65 km med oppkjørte langrennsløyper, både i høyfjellslandskap og i skogsterreng. Det blir kjørt opp med en 3 meter bred tråkkemaskin som holder løypene i orden i løpet av vintersesongen.

Store områder

Det mest omfattende løypenettet ligger på vestsiden av E-134, mellom Tyrvelid og Botn og områdene innover Fossen og Åmlinuten. Her er det forskjellige, korte og lengre sløyfer, å velge mellom.

Høyfjellsløypene starter fra skisenteret og fra toppen av Haukeliheisen (T-kroken) og går i retning Haukelisæter. På grunn av omsyn til villreintrekket har en ikke tillatelse til å preppe helt fram til Haukelisæter, løypa stopper derfor på toppen av Kreklingdyrskar, herfra er det stikka løype videre. I påska derimot, preppes det helt fram til Haukelisæter.

Edland/Haukeli    (Stengt for sesongen)

Her er det eit fint område med velpreparerte løyper nede i sentrum. Det ligg hovedsaklig sør for elva Kjela, som renner gjennom området. Alle løypene er så brede at du både kan skøyte og gå i klassisk stil. I store delar av løypa er det lys hver kveld hele vinteren til kl. 22.00.

Løypene går i skogsterreng. De er varierte og gir utfordring for alle skiløperer. Du kan starte fra skianlegget på Sundflaten, der det er slalåm- og hoppbakken og klubbhus for I.L. Rein. Ta av fra E134 ved Velemoen camping. Et alternativ er å starte fra Edland skole / Storeguthallen. Der kan du kombinere skituren med å nytte dusj, svømmehall, badstue og trimrom om kveldene på mandager, onsdager, fredager og lørdager. Lysløypa i Edland er 5 km (den lengste sløyfa) og den blir preparert v/behov, men mest i midtuke da løypen er mest brukt til skirenn/trening.


Oversikt:

Trykk for stort bilde


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.