Hjem > Aktør > Haukelifjell skisenter > Langrenn


Vågslid - på solsida av Haukelifjell!

Haukelifjell skisenter
Telefon: + 47 35 07 05 55
E-post: postSPAMFILTER@haukelifjell.com (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Vågslid, 3895 Edland.
Org nr: 988 453 404

Haukelifjell Booking:
+47 95 18 30 04
booking@haukelifjell.com

Vi har telefontid tirsdager og torsdager kl 10:00 - 14:00


Langrenn

Langrenn

Fra Fredag 28.november kan du gå i maskinpreparerte spor både på dagen og kvelden!
6,5 km hver veg Tyrvelid-Botn. Følg med på skisporet.no for oppdatert løypeinfo i Vågslid og Edand/ Haukeli eller facebook gruppen Løypeinfo Vågslid: https://www.facebook.com/Løypeinfo-Vågslid-914051128627718/

 

Her finn du oppdatert preppe-informasjon om langrennsløypene på Haukelifjell

Følg løypeinfo:

 

Løypekart får du kjøpt på turiststedene.

Haukelifjell / Vågslid tilbyr ca 65 km med oppkjørte langrennsløyper, både i høyfjellslandskap og i skogsterreng. Det blir kjørt opp med løypemaskin som holder løypene i orden i løpet av vintersesongen.

Store områder

Det mest omfattende løypenettet ligger på vestsiden av E-134, mellom Tyrvelid og Botn og områdene innover Fossen og Åmlinuten. Her er det forskjellige, korte og lengre sløyfer, å velge mellom.

Høyfjellsløypene starter fra skisenteret og fra toppen av Haukeliheisen (T-kroken) og går i retning Haukelisæter. På grunn av omsyn til villreintrekket har en ikke tillatelse til å preppe helt fram til Haukelisæter, løypa stopper derfor på toppen av Kreklingdyrskar, herfra er det stikka løype videre. I påska derimot, preppes det helt fram til Haukelisæter.

Edland/Haukeli    

Her er det eit fint område med velpreparerte løyper nede i sentrum. Det ligg hovedsaklig sør for elva Kjela, som renner gjennom området. Alle løypene er så brede at du både kan skøyte og gå i klassisk stil. I store delar av løypa er det lys hver kveld hele vinteren til kl. 22.00.

Løypene går i skogsterreng. De er varierte og gir utfordring for alle skiløperer. Du kan starte fra skianlegget på Sundflaten, der det er slalåm- og hoppbakken og klubbhus for I.L. Rein. Ta av fra E134 ved Velemoen camping. Et alternativ er å starte fra Edland skole / Storeguthallen. Der kan du kombinere skituren med å nytte dusj, svømmehall, badstue og trimrom om kveldene på mandager, onsdager, fredager og lørdager. Lysløypa i Edland er 5 km (den lengste sløyfa) og den blir preparert v/behov, men mest i midtuke da løypen er mest brukt til skirenn/trening.

Følg med for oppdatert info på skisporet.no

GOD TUR!


Oversikt:

Trykk for stort bilde


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.