Hjem > Aktør > Haukeliseter Fjellstue > Aktuelt > Eldre saker > Norges yngste kvinnelige eventyrer på besøk på Haukeliseter


- 1000 meters høyde, ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark.

Haukeliseter Fjellstue
Telefon: 35 06 27 77
Fax: 35 06 27 78
E-post: infoSPAMFILTER@haukeliseter.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: www.haukeliseter.no

3895 Edland


Norges yngste kvinnelige eventyrer på besøk på Haukeliseter

Haukeliseter fjellstue har vært så heldig og hatt besøkt av Tonje Helen Blomseth (18) noen dager. Vel, egentlig skulle hun ikke være her, men trått skiføre gjorde at hun og venninnen Maria Gjøntjernet (17) snudde etter et par dager. De hadde planlagt en 3-ukers treningstur fra Haukeliseter til Otta. Etter en fremdrift på 1-2 km i timen besluttet de å returnere til Haukeliseter og ta en annen tur i stedet.

Tonje var i 2011 den yngste til å gå Norge på langs. Vi snakket litt med henne om denne turen, og hun fortalte om motivasjonen sin for å legge ut på en slik tur i så ung alder. Blant annet ønsket hun å være lenger på tur, ikke bare ukesturer. Hun ville teste seg selv og vet nå hva hun er god for! Det ble en strabasiøs tur Norge på langs, hvor hun mistet turfølget sitt like før start. Tonje er imidlertid en sta jente, og bestemte seg for å gå turen allikevel!

Den planlagte treningsturen på Hardangervidda er en del av forberedelsene til Tonjes neste ekspedisjon. I midten av mars drar hun nemlig til Svalbard for å gå Svalbard på langs sammen med Kim Simonsen (23). De skal da gå 600 km på fem uker. Planen er å lage en dokumentar underveis, og på grunn av alt filmutstyret veier pulken opp mot 100 kg. Tonje selv veier 55 kg!

Tonje har aldri vært på Svalbard før og gleder seg veldig. Samtidig forteller hun at hun gruer seg litt til potensielle møter med isbjørn, å telte på havis, samt det fysiske slitet med å trekke den tunge pulken! Men mentalt føler hun seg forberedt til utfordringene!

Haukeliseter er fulle av beundring for denne tøffe jenta og ønsker henne lykke til!

Vil du lese mer om Tonje kan du besøke hennes hjemmeside her.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.